Prikazuje se svih 8 rezultata

Filter
Sort by :
Badem

Badem

- Soleta  - Porijeklom je iz Španjolske, srednje visine, dobro je razgranat i ima poluvertikalni rast. Ljuska je eliptična i tvrda, vrijeme cvatnje je od 15. veljače do 05. ožujka. -Supernova - bujna i vrlo rodna sorta, kasne cvatnje i otporna na bolesti. Dozrijev početkom rujna i samooplodna je sorta.

Share this :
Share this:
Jabuka – Idared

Jabuka – Idared

Jabuka – Idared - američka sorta nastala 1935. godine križanjem sorti Jonathan i Wag(e)ner, a u proizvodnju je uvedena 1942. godine. Viosokoproduktivna je plantažna sorta i neosporno danas najpopularnija jabuka u Hrvatskoj. Zbog krupnog i lijepog ploda, dobrog okusa i neobično dugog skladištenja plodova, vrlo je cijenjena i nije ni čudno što zauzima tako visoko mjesto. Idared miriše poput parfema. Hrskavo, blijedo – žuto meso je sočno, fine, nježne teksture, slatko – kiselkastog okusa i nenametljive arome. Odlična je jabuka za potrošnju u svježem stanju, voćne salate, kuhanje i pečenje. Plodovi dozrijevaju u prvih desetak dana listopada. Plodovi su temeljne žućkastozelene boje, umjereno ili potpuno prekriveni crvenilom.

Share this :
Share this:
Jabuka Golden Delicioius

Jabuka Golden Delicioius

Jabuka Golden Delicioius - jabuka koju je vrlo lako zavoljeti. Kožica ploda je nježna i tanka,meso je čvrsto, hrskavo i sočno. Okus je blag, ne napadan, no iznimno sladak. Odlična je desertna jabuka, no vrlo dobra i za voćne salate, kuhanje, pečenje, i sl. Plodovi dozrijevaju od sredine do kraja mjeseca rujna.  Zelenožute je boje, a  u vrijeme berbe čuvanjem postaje žuta.  

Share this :
Share this:
Kiwi Tamori

Kiwi Tamori

Kiwi Tamori - Tamori je muška sorta kivija koja se sadi kao oprašivač. Cvate srednje rano, ali mu je cvatnja dugotrajna pa je dobar oprašivač za sortu Hayward. Preporučuje se za sadnju kao sorta oprašivač u svim nasadima i to na jednu mušku biljku možete posaditi 7 ili 8 ženskih. - Hayward -  Ženska biljka, plod je krupan, duguljast, sadnica je bujnog rasta, velikih listova, bogatog uroda. Plodovi se beru prije jakoga mraza, dozrijevaju i omekšaju u podrumu (skladištu).

Share this :
Share this:
Limun - Mjesečar

Limun – Mjesečar

Limun Mjesečar - Ova sorta, zbog obilne cvatnje svakog mjeseca i obilja plodova, zaslužuje mjesto u našem vrtu, okućnici ili, ako za njezin uzgoj nema temperaturnih uvjeta, u loncu u verandama ili u kućnim prostorijama. Zanimljivost i ljepota ovog limuna je što istovremeno na sebi ima bjelkastoružičaste cvjetove, zelene plodove i žute zrele plodove i to u vrijeme kad ostali limuni imaju samo zelene listove. Limun mjesečar je zimzeleni agrum porijeklom iz Kine i Indije. Kao i ostalim sortama limuna, odgovara mu umjereno topla i suptropska klima. Osjetljiv je na niske temperature i ne bi ga trebalo uzgajati na otvorenom u područjima naglih padova temperature.

Share this :
Share this:
Mandarina – Zorica rana

Mandarina – Zorica rana

Mandarina Zorica rana - Mandarina se ubraja među najotpornije agrume pre­ma hladnoći. Najopasnije su niske temperature tijekom stude­nog ili početkom prosinca te krajem ožujka i počet­kom travnja jer rani jesenski i kasni proljetni mrazevi mogu uništiti lišće, izboje i plodove. Najosjetljivija su mlada stabla u dobi do 5 godina. Mandarina Zorica rana ima srednje bujno stablo s mnoštvo rodnih izbojaka, krošnja joj je gusta. Cvatnja se odvija početkom svibnja. Plod je plosnat, pravilan i vrlo sočan. Spada u vrlo rane sorte,  dozrijeva u rujnu.

Share this :
Share this:
Punica granatum – Konjski zub

Punica granatum – Konjski zub

Punica granatum – Konjski zub - listopadni grm ili niže stablo, do 4 m visine. Plod je krupan, okruglast, a na polovima lagano spljošten. Dozrijeva sredinom listopada. Odgovaraju mu duboka, srednje teška, plodna i propusna tla bogata humusom (pH 5,5‐6,5). Tolerantan na kraću stagnaciju vode i zaslanjena tla. Voli sunčane i polusjenovite poližaje, zaštićene od vjetra.

Share this :
Share this:
Trešnja - Sunburst

Trešnja – Sunburst

Trešnja Sunburst - Sorta trešnje nastala križanjem dviju visokovrijednih sorti Stella i Van. Formira izrazito velike plodove prosječne mase 12 grama. Plodovi su sočni, ugodna okusa koji je posljedica specifičnog odnosa kiselina i šećera. DOLAZAK U ROD: polovicom lipnja. OPRAŠIVAČI: Samoplodna sorta - oprašivač nije potrebna.  

Share this :
Share this:

Prikazuje se svih 8 rezultata