Prikazuje se svih 9 rezultata

Filter
Sort by :
Alyssum sp.

Alyssum sp.

Alyssum sp. – kamenita trava je niska jednogodišnja biljka do 10 cm visine koja se može saditi u vaze, uz rub staza, na početak vrtne gredice ili u kamenjar. Ima duguljaste, igličaste listove i sitne cvjetiće koji mirišu na med, a mogu biti bijeli, ružičasti ili tamnoljubičasti. Sadite je na mjesta gdje ima puno sunca i neka tlo bude dobro drenirano. Mlade biljke se sade na otvorenom kada prođe opasnost od mraza.

Share this :
Share this:
Begonia semperflorens

Begonia semperflorens

Begonia semperflorens – begonija je višegodišnja zeljasta biljka, mesnate razgrante stabljike do 50 cm visine. Cvate bujno od proljeća do jeseni. Otporna je na vrućine i suha ljeta . Moguće ju je saditi i u polusjeni. Odgovara joj dobro drenirana zemlja. U ponudi imamo razne boje listova (zeleni, crvenosmeđi) i cvjetova (bijeli, roza, crveni).

Share this :
Share this:
Pelargonium peltatum

Pelargonium peltatum

Pelargonium peltatum - viseća pelargonija je rod dugocvjetajućih trajnica. U ponudi imamo crvene, roze i lila boje. Cvatu od travnja do studenog. Najbolje uspijeva na sunčanim pozicijama ili u polusjeni. Traži kvalitetnu zemlju, redovitu prihranu i zalijevanje. Mogu se saditi na otvorenom kada prođe opasnost od mraza. U razdoblju intenzivnog rasta, potrebno ih je zalijevati svaki dan. Ljeti ih treba prihranjivati nekoliko puta mjesečno tekućim gnojivom za cvjetnice. Uklanjanjem ocvalih cvjetova pospješujemo cvatnju.

Share this :
Share this:
Pelargonium zonale

Pelargonium zonale

Pelargonium zonale - uspravna pelargonija je rod dugocvjetajućih trajnica. U ponudi imamo razne boje (crvene, tamno roze, svjetlo roze, šatirane, lila) s jednostrukim ili dvostrukim cvijetom. Cvatu od travnja do studenog. Najbolje uspijeva na sunčanim pozicijama ili u polusjeni. Traži kvalitetnu zemlju, redovitu prihranu i zalijevanje. Mogu se saditi na otvorenom kada prođe opasnost od mrazeva. U razdoblju intenzivnog rasta potrebno ih je zalijevati svaki dan. Ljeti ih treba prihranjivati nekoliko puta mjesečno tekućim gnojivom za cvjetnice. Uklanjanjem ocvalih cvjetova pospješujemo cvatnju.

Share this :
Share this:
Petunia sp.

Petunia sp.

Petunia sp. – petunija je rod jednogodišnjih cvjetnica. Mogu se uzgajati na balkonu, terasi ili u gredicama. Potrebno ih je oblino i često prihranjivati i zalijevati. Da bi se pospješila cvatnja treba uklanjati ocvale cvjetove. Voli sunčane položaje ili polusjenu. U ponudi imamo razne boje cvjetova (ljubičasti, svijetlorozi, tamnorozi, bijeli, šatirano rozi).

Share this :
Share this:
Surfinia sp.

Surfinia sp.

Surfinia sp.– surfinija je jednogodišnji cvijet za balkone i viseće posude. Odgovara joj sunčani položaji. Surfinija je biljka koja treba dosta hranjiva za rast i obilan cvat. Najviše joj odgovaraju hranjiva sa željezom kao i dodatak željeza u prahu.  U ponudi imamo bijele, tamno roze i svijetloroze boje cvijeta.

Share this :
Share this:
Tagetes sp.

Tagetes sp.

Tagetes sp. – kadifica je rod jednogodišnjih cvjetnica koje možemo naći u gotovo svakom vrtu. Ima razgranatu stabljiku što čitavoj biljci daje grmolik izgled. Bogato cvate cijelo ljeto sve do prvih mrazeva. Nije zahtjevna biljka za uzgoj. Najviše voli sunčan položaj no zadovoljit će se i gredicom u polusjeni. Odgovaraju joj razne vrste tla.

Share this :
Share this:
Verbena sp.

Verbena sp.

Verbena sp. – verbena je jednogodišnja ili dvogodišnja zeljasta biljka. Voli izrazito sunčane položaje. U polusjeni i sjeni verbena neće uspjeti. Potrebno ju je često prihranjivati i zalijevati. U ponudi imamo crvene, bijele, roze i bijelo-roze boje cvijeta.

Share this :
Share this:
Vodenice

Vodenice

Vodenice - ljetnica koja se svojim žarkim bojama i bujnom cvatnjom predivno ističe u polusjenovitim i sjenovitim mjestima. Naraste do visine 15- 30 cm, a sadi se u razmacima od 20-30 cm. Prikladna je za vrtove, travnjake, gredice, obrube i za balkonske vaze. U ponudi imamo crvene, bijele i roze.

Share this :
Share this:

Prikazuje se svih 9 rezultata